Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

ΠΦΣ: ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ TOY ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤHN ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ


 Όπως σας είχαμε ενημερώσει με την υπ΄αριθμ 4905/21.10.2020 το Υπουργείο Υγείας δημιούργησε το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού, θεωρώντας απαραίτητο να γίνει επιτέλους πραγματική, άμεση και αξιολογήσιμη χαρτογράφηση των εμβολιασμών του Εθνικού Προγράμματος στον πληθυσμό της χώρας . 

Αποκτήσαμε λοιπόν , όπως και έπρεπε, τη δυνατότητα να έχουμε και εμείς πρόσβαση στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού. Μάλιστα στο συγκεκριμένο κομμάτι η συμβολή μας θα είναι κρίσιμης σημασίας για τα δεδομένα που έχει ανάγκη η Πολιτική Υγείας της χώρας, αφού με τη δική μας καταχώρηση θα φαίνεται η πραγματική διενέργεια του εμβολιασμού και όχι απλά η συνταγογράφησή του, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Έτσι θα συμβάλουμε στην καλύτερη μελέτη της φετινής εποχικής επιδημίας γρίπης και στην εξαγωγή ακριβέστερων συμπερασμάτων. 


Γνωρίζουμε την καθημερινή ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας σε μια περίοδο πανδημικής κρίσης. Όμως η πρόσβαση μας στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού, είναι μια κατάκτηση του Κλάδου μας και εντάσσει δικαιωματικά τους φαρμακοποιούς στους πρωταγωνιστές της Δημόσιας Υγείας.

 Πέραν της επιστημονικής αλλά κοινωνικής μας προσφοράς που περιγράφεται από την διαδικασία αυτή, η συνδρομή μας σε αυτό το έργο βοηθά στις επιδιώξεις και τις διεκδικήσεις μας και πιστοποιούν τον κυρίαρχο ρόλο μας στην πράξη του εμβολιασμού και στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας στη Χώρα μας. 

Υπενθυμίζουμε ότι το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού ενημερώνεται αυτόματα μέσω της εφαρμογής, την οποία ετοίμασαν και ενσωμάτωσαν τα μηχανογραφικά προγράμματα των φαρμακείων και επομένως απαιτεί ελάχιστο χρόνο. 

 Συνάδελφοι, Δηλώστε άμεσα τους εμβολιασμούς τους οποίους πραγματοποιήσατε το προηγούμενο διάστημα για όλους τους ενήλικες πελάτες σας (συνταγές από 01/10/20), αναζητώντας τις αντίστοιχες συνταγές αντιγριπικών του φαρμακείου σας από 1/10/2020 και κλικάροντας όσες εκτελέσατε