Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Χωρίς καθυστερήσεις οι επόμενες πληρωμές των φαρμακοποιών διαβεβαιώνει ο Γ. Αγγούρης


Ομαλοποιήθηκαν όλα τα προβλήματα που είχαν προκύψει κατά το φαρμακευτικό και το διοικητικό έλεγχο των λογαριασμών των φαρμακείων, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του Γεν. Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ Γ. Αγγούρη προς τη διοίκηση του ΠΦΣ.

Αυτό συνεπάγεται, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ ότι ο επόμενος μήνας θα ολοκληρωθεί μέσα στα χρονικά όρια που ορίζει η ΚΥΑ, όπως συνέβη και με την καταβολή του 95% για τις συνταγές Ιουλίου και Αυγούστου. 

Σημειώνεται ότι ένα επιπλέον πρόβλημα που έκανε την εμφάνισή του στο στάδιο του διοικητικού ελέγχου ήταν η άγνοια ορισμένων ΠΕΔΙ ως προς τις διαδικασίες έγκρισης, εκκαθάρισης και οριστικοποίησης, με τον ΠΦΣ να ζητά -μετά από έκτακτη συνάντηση που είχε με τον ΕΟΠΥΥ- να δοθούν σαφείς οδηγίες προς τις ΠΕΔΙ για τις προθεσμίες και να καθοριστεί η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των φαρμακείων. 

 

  


Στη συνάντηση έγινε και η ειδική αναφορά για την αποστολή των λανθασμένων μηνυμάτων από τον ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς, με τον ΠΦΣ να επισημαίνει ότι τέτοια λάθη, εκτός του ότι προκαλούν πανικό και σύγχυση, απαξιώνουν στα μάτια των φαρμακοποιών τις διαδικασίες του τακτικού ελέγχου. 

Ζήτησε μάλιστα «υπευθυνότητα και σοβαρότητα εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων φορέων


πηγή: f.daily