Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΕΟΠΥΥ: Προσεχώς δωρεάν φάρμακα σε ευπαθείς ομάδες

Την παροχή δωρεάν φαρμάκων στους ασφαλισμένους σχεδιάζει να αρχίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες ο ΕΟΠΥΥ, είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λευτέρη Παπαγεωργόπουλος.

Από τις αρχές Ιουνίου τέσσερα μεγάλα φαρμακεία του οργανισμού σε Πειραιά, Νέα Ιωνία, Αλεξάνδρας και Καλλιθέα θα δίνουν δωρεάν όλα τα φάρμακα σε 50 χιλιάδες ανθρώπους, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (ανασφάλιστους, άνεργοι κλπ). Αυτό δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος.

 

Ανύπαρκτη η πρόσβαση στα φτηνά φάρμακα στην Ελλάδα της κρίσης (videos)

Στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Παρασκευή διοργανώθηκε μία σημαντική ημερίδα - συνέδριο. Πως θα καταστεί δυνατό να υπάρχει πρόσβαση σε φθηνά φάρμακα στη σημερινή Ελλάδα. Το News 247 Βρέθηκε εκεί καταγράφοντας το σοβαρό πρόβλημα

Στην Ελλάδα του 2013 η πρόσβαση σε σειρά φτηνών αλλά και βασικών φαρμάκων, ακόμα και σε σκευάσματα σωτήρια για την ανθρώπινη ζωή, κάθε άλλο παρά αυτονόητη είναι.

Για αυτόν τον λόγο και στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο κέντρο της Αθήνας, διεξήχθη την Παρασκευή ένα σημαντικό συνέδριο, με τίτλο:

Εγκαίνια Osfe Logiscoop

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση των εγκαινίων της νεοϊδρυθείσας εταιρείας Logiscoop. Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη και τις ευχές σας!

Την Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νεοϊδρυθείσας εταιρείας logistics Osfe Logiscoop SA στις εγκαταστάσεις της στο Κορωπί, στις οποίες συστεγάζεται με την Πανελλήνια Συνεταιριστική Φαρμακοποιών, η οποία και ανέλαβε τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Το γεγονός στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας τις θετικότερες των εντυπώσεων σε όλους τους παρευρισκόμενους. Όλοι οι παριστάμενοι έδωσαν τις...


ΕΛΣΤΑΤ: Νέα μείωση στον τζίρο λιανικών πωλήσεων φαρμάκων/καλλυντικών τον μήνα Μάρτιο

Περαιτέρω πτώση σημείωσε ο τζίρος των καταστημάτων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Μάρτιο εφέτος, καθώς ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 5,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο όγκο του Μαρτίου πέρυσι.

Από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτει ότι...

Συνέδριο FT για την υγεία: Κίνδυνος για βιωσιμότητα ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ στην εντατική

Ο κίνδυνος για τη βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ επισημάνθηκε στο συνέδριο για την υγεία των Financial Times που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι 1,5 χρόνο μετά την έναρξη της λειτουργίας του, ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να αντιμετωπίζει...

Συλλογή υπογραφών από Προέδρους Συλλόγων και Αντιπροσώπων: Αίτημα για άμεση σύγκληση διευρυμένης Γενικής Συνέλευσης ΠΦΣ!

Η πρωτοφανής στοχοποίηση του κλάδου και η συνεχιζόμενη οικονομική αφαίμαξη των φαρμακείων με προφανή στόχο το κλείσιμο μεγάλου αριθμού από αυτά, δεν έχει τελειωμό. Η βιωσιμότητα πολλών φαρμακείων είναι πλέον αμφισβητούμενη, η υπομονή πολλών συναδέλφων έχει εξαντληθεί, η αγανάκτηση είναι στο κατακόρυφο και η Κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από κυβερνητικούς συνδικαλιστές, υλοποιεί τις εντολές της Τρόϊκας.

Προσπαθούν με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο, να σπάσουν τους άρρηκτους δεσμούς της Ελληνικής Κοινωνίας με το φαρμακείο της γειτονιάς. Στόχος η πολυδιάσπαση του κλάδου δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού στην λειτουργία των φαρμακείων.


ΝΕΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΦΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΕΕΑΦ ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

To 15ο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα "Κνησμός, κνίδωση ή και τα δύο; Το σύμπτωμα, η νόσος και οι θεραπευτικές επιλογές" θα πραγματοποιήσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και το ΙΔΕΕΑΦ, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, στις 15:00.
Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κ. Γεώργιος Κωνσταντίνου, αλλεργιολόγος, διευθυντής Αλλεργιολογικού Τμήματος, 424 Γενικό Στρατιωτικό  Νοσοκομείο. 

Χορηγός του σεμιναρίου είναι η εταιρεία MSD.

Λίγα λόγια για τα webinars (διαβάστε παρακάτω)

Π.Φ.Σ.: Δελτίο Τύπου για την κατάργηση του ΦΠΑ στα συνταγογραφούμενα φάρμακα

Αθήνα, 31/5/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To ζήτημα της πλήρους κατάργησης του ΦΠΑ στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, προς όφελος των χιλιάδων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, επανέρχεται στην επικαιρότητα.

Το θέμα ανέδειξε και ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης (θέμα το οποίο είχαμε αποκαλύψει χθες οι Farmakopoioi ), ο οποίος κατέθεσε...

Παρακολουθήστε LIVE την εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού στην Αθήνα για την πρόσβαση στο φάρμακο σε καιρό κρίσης

Σημαντική εκδήλωση λαμβάνει χώρα σήμερα στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Λεωφόρος Αμαλίας 8) με θέμα «την πρόσβαση στο φάρμακο στην Ελλάδα της κρίσης».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση ανατρέξτε εδώ.

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση:

Δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος


Αθήνα
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος, 31 Μαΐου 2012, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία πραγματοποιεί εκδηλώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν μέτρηση CO σε καπνιστές, σπιρομετρήσεις, μοίρασμα έντυπου υλικού και ενημέρωση για τα ιατρεία διακοπής του καπνίσματος, από πνευμονολόγους της ομάδος διακοπής του καπνίσματος της ΕΠΕ.

Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται σήμερα Παρασκευή στην Ιατρική Σχολή, το Πολυτεχνέιο και το Γ.Ν.Α. Σωτηρία, το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 στο Δήμο Χαλανδρίου και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 στην πλατεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Πρόταση Κοντογιάννη για απαλλαγή από τη συμμετοχή στα φάρμακα για τους ανέργους με χρόνιες παθήσεις

Πρόταση να απαλλάσσονται από τη συμμετοχή στα φάρμακα και τις εργαστηριακές εξετάσεις οι χρόνια πάσχοντες με κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας. Το κείμενο της Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Κοντογιάννης είναι το εξής:

«Τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, τα οποία έχουν...

Ενημέρωση ΕΟΠΥΥ για το πώς συμπληρώνουμε τις συγκεντρωτικές καταστάσεις

Παρ' όλο που οι οδηγίες φαίνονται περίπλοκες, τα προγράμματα Φαρμακείων τις έχουν ήδη ενσωματώσει οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Το έγγραφο όμως θα φανεί ιδιαίτερα σημαντικό σε όσους συναδέλφους φτιάχνουν μόνοι τους τις καταστάσεις χειρόγραφα.

Δείτε το λοιπόν αναλυτικά με υπόδειγμα κατάστασης στο τέλος:


Ουρές στο ΙΚΑ από συνταξιούχους που δήλωσαν λάθος ΑΜΚΑ και ΑΦΜ


Αθήνα
Ούρες σχηματίζονται από το πρωί της Παρασκευής στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ από συνταξιούχους που δεν έλαβαν σύνταξη λόγω λάθους σε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Χωρίς καταχωρημένο ΑΜΚΑ και ΑΦΜ έχουν μείνει 96.333 συντάξεις, 54.193 κύριες και 42.140 επικουρικές.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξυπηρετεθεί καλύτερα ο κόσμος» δήλωσε στο MEGA ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των ληστών των φαρμακείων

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τα στοιχεία των δύο ταξιτζήδων, ελληνικής υπηκοότητας, που, το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης, έκαναν φαρ ουέστ το Παγκράτι και το Νέο Κόσμο και συνελήφθησαν από τις αρχές έπειτα από ένοπλη συμπλοκή και τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα στοιχεία τους:


Έκτακτη γενική συνέλευση ΦΣΑ στις 10 Ιουνίου για πανελλαδικές κινητοποιήσεις: «Η κατάσταση είναι πλέον στο απροχώρητο!»

EKTAKTH ANAKOΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Σ.Α. που συνεδρίασε σήμερα 30-05-13, αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοίηση Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου την Δευτέρα 10-06-13 με πρόταση για ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ κινητοποιήσεις . Οι μεγάλες καθυστερήσεις των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ καθώς και η ανεξέλεγκτη κατάσταση που δημιουργείται από το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, αποτελούν μεγάλα προβλήματα του κλάδου που απαιτούν ΑΜΕΣΗ λύση.

Η προσφυγή φαρμακοποιών διαφόρων τομέων της επικράτειας του Φ.Σ.Α. στους Δήμους για την αλλαγή του ωραρίου των φαρμακείων σύμφωνα με τις...

Κομισιόν: Ζητά να είναι ελεύθερες οι παράλληλες εξαγωγές


Να άρει όλους τους περιορισμούς που ισχύουν σήμερα στις 'παράλληλες' εξαγωγές φαρμάκων, ζητεί η Κομισιόν από τις ελληνικές αρχές.

Με σχετική της επιστολή, καλεί τους αρμόδιους να καταργήσουν τα εμπόδια που έχουν θέσει στην επανεξαγωγή σκευασμάτων, προκειμένου να μην στερηθούν οι δυνητικοί εξαγωγείς τα οφέλη της εξαγωγής.


Έρχονται «λουκέτα» σε 40 φαρμακεία στην Πάτρα


Λουκέτο ενδέχεται να μπει σε 40 ιδιόκτητα φαρμακεία από τα συνολικά 220 που λειτουργούν στην Πάτρα, μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Αιτία της συρρίκνωσης που έρχεται, η ασυνέπεια του ΕΟΠΥΥ σε ότι αφορά στις οφειλές και η απαξίωση στην τιμή του φαρμάκου.

Σε δηλώσεις του στο patrastimes.gr ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της αχαϊκής πρωτεύουσας, κ. Σοφιανόπουλος έκανε λόγο για επερχόμενο «ντόμινο» λουκέτων όχι μόνο στην πρωτεύουσα της Αχαΐας αλλά...


Yπόμνημα ΦΣΑ προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ


ΥΠΟΜΝΗΜΑ


Του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μυλλέρου αρ.1 και Αγησιλάου, όπως νομίμως εκπροσωπείται.

__________________ 

          Επί του υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ. 87 Εμπ/27.05.2013 εγγράφου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που απευθύνεται προς εσάς και το οποίο επισυνάπτουμε εκ νέου στο παρόν, προκειμένου να διευκολύνουμε τους ελεγκτές σας να διαμορφώσουν αμερόληπτη κρίση, επαγόμεθα τα ακόλουθα:

ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΥΥΚΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΥΠΟΝΙΩΝ


ΠΡΟΣ
Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας 
Κύριο Μάριο Σαλμά

Κύριε Υπουργέ

Η απόφαση για το «άνοιγμα» στην εφαρμογή ακύρωσης των ταινιών γνησιότητας από την ΗΔΙΚΑ με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στη βάση δεδομένων της εφαρμογής, προχώρησε σε πολύ σημαντικό βαθμό αλλά δεν ολοκληρώθηκε στο σύνολό της.



Μιχελάκης: Πολλαπλά οφέλη από την κατάργηση του ΦΠΑ στα συνταγογραφούμενα φάρμακα

Τα οφέλη από από την κατάργηση του ΦΠΑ συνταγογραφούμενων φαρμάκων επισημαίνει σε επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην ερώτηση του βουλευτή: «Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» στο φύλλο της 27ης Μαΐου, επανέρχεται στο προσκήνιο η πρόταση για πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ στα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Με το υφιστάμενο καθεστώς τα Ασφαλιστικά Ταμεία καταβάλλουν στα φαρμακεία...

Το χάπι της επόμενης ημέρας και οι εκτρώσεις στο στόχαστρο της τουρκικής κυβέρνησης: «Η θρησκεία ορίζει το σωστό» είπε ο Ερντογάν

Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ

Παρελθόν και το «χάπι της επόμενης μέρας» στην Τουρκία, αφού δεν θα πωλείται ελεύθερα, αλλά μόνο με συνταγή. Πράγμα που εντάσσεται στο αυστηρό πλαίσιο ελέγχου το οποίο, εκτός από τον περιορισμό των εκτρώσεων, αρχίζει να επεκτείνεται τώρα και στην αντισύλληψη.

Εάν ληφθούν υπόψη οι δηλώσεις που έκανε προχθές ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας στην κατηγορία ότι...


Προσωρινή διακοπή λειτουργίας εφαρμογής e-ΔΑΠΥ το Σάββατο

30/05/2013

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας εφαρμογών "e-ΔΑΠΥ" και "Ληξιπρόθεσμες Οφειλές"

Λόγω εργασιών αναβάθμισης, δεν θα είναι διαθέσιμες οι Εφαρμογές "e-ΔΑΠΥ" και...

Δράσεις και παρεμβάσεις του ΠΦΣ από 20 μέχρι 24 Μαΐου

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.5

Πραγματοποιήθηκαν επαφές του προεδρείου του ΠΦΣ με την διοίκηση του ΟΓΑ για την ρύθμιση των τελευταίων θεμάτων που αφορούν τις πληρωμές του ΟΓΑ του έτους 2011. Προχωρούν αλλά με αργό ρυθμό λόγω των απαράδεκτων γραφειοκρατικών διαδικασιών , όπως άλλωστε και οι πληρωμές των υπολοίπων ταμείων. Μέρα με την μέρα αντιμετωπίζεται και ένα νέο «κώλυμα» στην διαδικασία.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την μη...

Ποιες ειναι οι φαρμακευτικές εταιρείες που θα κυριαρχήσουν στη μάχη των γενοσήμων

Δύο αμερικάνικες, μία ισραηλινή και δύο ελληνικές επιχειρήσεις έχουν πέσει στη μάχη των γενοσήμων, που από τους περισσότερους θεωρούνται τα φάρμακα του μέλλοντος.

Πληροφορίες από τον κλάδο του φαρμάκου υποστηρίζουν ότι φέτος τα γενόσημα θα φθάσουν στο 25% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης που εκτιμάται στα 2,9 δισ. ευρώ, από περίπου 20% που ήταν πέρυσι.Αυτό σημαίνει ότι ο τζίρος του για το 2013 εκτιμάται στα 725 εκατ. ευρώ από περίπου 580 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Η συνταγογράφηση από τη μία με βάση τη δραστική ουσία και όχι την...

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

680 φαρμακεία με κατασχετήρια, ασυνεπής ο ΕΟΠΥΥ, αβέβαιο το μέλλον της φαρμακευτικής περίθαλψης

H απειλή του λουκέτου για 680 φαρμακεία σε όλη τη χώρα για τα οποία έχουν εκδοθεί κατασχετήρια , είναι ορατή τον ερχόμενο μήνα, καθώς ο ΕΟΠΥΥ παραμένει ασυνεπής προς τις πληρωμές του για το κλάδο των φαρμακοποιών. Η κατάσταση είναι «ασφυκτική» για χιλιάδες πλέον φαρμακοποιούς που αδυνατούν το τελευταίο διάστημα να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους. Σε συνάντηση του προεδρείου και μελών του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ...


Έγκυος φαρμακοποιός έπεσε θύμα ληστείας για τρίτη φορά στη Ροδιά Ηρακλείου Κρήτης

Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για τη ληστεία που σημειώθηκε τη νύχτα έξω από ταβέρνα στη Ροδιά. Δυο κουκουλοφόροι είχαν στήσει ενέδρα στο χώρο στάθμευσης του καταστήματος.

Θύματα ένα ζευγάρι, με τη γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Να σημειωθεί μάλιστα ότι η γυναίκα, φαρμακοποιός στο επάγγελμα,


Επιστολή συναδέλφου για τις κατασκηνώσεις του ΤΣΑΥ: «Κατάφωρη αδικία ο αποκλεισμός των παιδιών των φαρμακοποιών»

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Με ανακοίνωσή του από τις 27/5 (διαβάστε εδώ) το ΤΣΑΥ μας γνωστοποιεί ότι φέτος δικαιούνται να πάνε κατασκήνωση με έξοδα του Ασφαλιστικού Ταμείου κατά προτεραιότητα τα παιδιά από οικογένειες με ετήσιο εισόδημα κάτω από 20.000 Ευρώ. Το ποσό αυτό αναφέρεται στην αίτηση (δείτε εδώ) που τυπώνουμε από την ιστοσελίδα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «Σε περίπτωση που ο αριθμός των παιδιών της ανωτέρω κατηγορίας είναι μικρότερος από...

Ενημέρωση από ΠΦΣ για τη συνάντηση με ΕΟΠΥΥ: «Δεν μείναμε ικανοποιημένοι, αναμένουμε την εξόφληση των οφειλομένων αλλιώς κινητοποιήσεις»

ΑΘΗΝΑ 29/5/2013

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου και μελών του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ με κύρια θέματα συζήτησης τις καθυστερήσεις πληρωμών και τα ληξιπρόθεσμα χρέη .

Παρά τις πιέσεις, το προεδρείο...


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ενημέρωση από ΠΦΣ για την υποβολή αναλώσιμων σακχάρου μέσω e-ΔΑΠΥ

ΠΦΣ ΠΡΟΣ Όλους τους φαρμακοποιούς

Ενημέρωση για την υποβολή αναλωσίμων σακχάρου μέσω e-ΔΑΠΥ

Οι βελτιώσεις στην εφαρμογή e- ΔΑΠΥ υλοποιήθηκαν με αργό ρυθμό.

Οι γνωματεύσεις αναλωσίμων σακχάρου θα υποβληθούν μέσω e-ΔΑΠΥ για τον μήνα Μάιο.

Παρακαλούμε να προβείτε σε...


Κ. Λουράντος: «ΩΣ ΕΔΩ ...!»

Ο Φ.Σ.Α. προσπαθώντας να πληροφορηθεί όλο το παρασκήνιο της έκτακτης και κατ’ εξαίρεση πληρωμή κάποιων φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ προσέφυγε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών από όπου παρέλαβε την σχετική εισαγγελική εντολή, την οποία κατέθεσε την 15.5.2013 στον ΕΟΠΥΥ (αρ. πρωτ. 16734).

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ... αρνήθηκε να την υλοποιήσει κατά παράβαση καθήκοντος, τη στιγμή που άριστα γνωρίζει ότι μεταξύ μας υπάρχει έγκυρη συλλογική σύμβαση, δυνάμει της οποίας εμείς προωθούμε προς τον ΕΟΠΥΥ τις συνταγές και τους λογαριασμούς όλων των μελών μας για πληρωμή, πολλώ δε μάλλον ως καθ’ ύλην αρμόδιοι γινόμαστε αποδέκτες όλων των κατασχετηρίων, εκχωρήσεων κλπ εγγράφων που αφορούν ένα έκαστο των μελών μας.

Όπως καλώς γνωρίζει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ,


Μήνυση Λουράντου κατά Παπαγεωργόπουλου αναμένεται την Πέμπτη


Μήνυση κατά του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου για παράβαση καθήκοντος αναμένεται να καταθέσει την Πέμπτη 30 Μαϊου ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος, μετά την άρνηση του πρώτου να καταθέσει στον ΦΣΑ τα στοιχεία των φαρμακείων της δύναμης του Συλλόγου στα οποία ο ΕΟΠΥΥ κατέβαλε επιλεκτικά οφειλές για εκτελεσμένες συνταγές περασμένων μηνών, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος ο Κώστας Λουράντος.

Συνάντηση φαρμακοποιών - ΕΟΠΥΥ την Τετάρτη


Κρίσιμη συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, πραγματοποιεί το πρωί της Τετάρτης (σ.σ. 11 πμ) το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Οι φαρμακοποιοί αναμένεται να θέσουν - για μία ακόμη φορά - το θέμα των υπερβολικών (όπως χαρακτηρίζουν) καθυστερήσεων στην εξόφληση των τρεχουσών οφειλών του Οργανισμού προς τα φαρμακεία.


Θ. Ντούσκας: Δέκα ερωτήσεις-απορίες ενός φαρμακοποιού

1. Πώς είναι δυνατόν να σταθεί ένα φαρμακείο όταν πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ στις 120+ μέρες και πληρώνει τον χονδρέμπορο στο μήνα;

2. Μέχρι πόσες φορές το χρόνο θα βλέπει το στοκ του να χάνει την αξία του;

3. Για ποιο λόγο δεν προωθείται ένα δικαιότερο φορολογικό καθεστώς σε ό,τι αφορά τα φαρμακεία;

4. Για ποιο λόγο δεν ευνοούνται οι συνενώσεις των φαρμακείων;

5. Γιατί χάνουμε συνεχώς επαγγελματική ύλη;

6. Γιατί δεν λειτουργούν όπως πρέπει τα...

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Συμμαχούν για την Υγεία ο Δήμος Αθηναίων, ο ΕΟΠΥΥ, η 1η ΥΠΕ και οι "Σύμμαχοι"


Μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την αναβάθμιση και στήριξη των υπηρεσιών υγείας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με δομές του ΕΟΠΥΥ, της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και με την εθελοντική πρωτοβουλία, «Σύμμαχοι για την Υγεία» υπέγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης με τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, τον διευθυντή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Βασίλειο Κοντοζαμάνη και με τον εκπρόσωπο της οργάνωσης «Σύμμαχοι για την Υγεία" και πρόεδρο του ΕΟΦ, Γιάννη Τούντα.

Σαλμάς στη ΝΕΤ: «Πέρσι ήμασταν στο «περικόπτουμε δαπάνες», φέτος επιστρέφουμε στον πολίτη το όφελος, μειώνουμε τις συμμετοχές!» (video)

Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα προανήγγειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, στη ΝΕΤ, για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο διαβήτης. «Στην αγορά προωθήθηκαν τα φάρμακα με την νέα ταινία γνησιότητας», τόνισε ο Μάριος Σαλμάς. Για ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, εξετάζεται η πιθανότητα η συμμετοχή να είναι ακόμα και μηδενική.

Διαβάστε τα όσα είπε ο κ. Σαλμάς:

Γ. Κουτέπας: «Οι φαρμακοποιοί βοήθησαν να μείνει όρθιος ο ΕΟΠΥΥ σε ένα αχάριστο κράτος»

Οι φαρμακοποιοί χρηματοδότησαν με πάνω από 500 εκ ευρώ την φαρμακευτική περίθαλψη με την υπέρβαση της συλλογικής τους σύμβασης κατά 60 ημέρες (45 -> 105). Αυτό ακόμα και με το προνομιακό (σε τιμές τραπεζικού κόστους όπως αναφέρθηκε) επιτόκιο της ΣυνΤραπΧαν προς τον τοπικό σύλλογο 9.5% ετήσιο αντιστοιχεί σε μια ετήσια επιβάρυνση περίπου 90+ εκ ευρώ. (8000 ευρώ ανα φαρμακείο)

Πάμε να δούμε τώρα τα οικονομικά των 50000 απόρων. Ετήσια κατα κεφαλη δαπάνη...

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΦΣ - ΕΟΠΥΥ

ΑΘΗΝΑ 28/5/2013

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το ΔΣ  του Π.Φ.Σ. στην συνεδρίαση του στην περασμένη Τετάρτη 22 Απριλίου, αύριο το πρωί πραγματοποιείται συνάντηση των μελών του Δ.Σ. με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.
 
 

ΦΣΑ προς ΕΟΠΥΥ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως ενημερωθήκαμε σχετικά με τις πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών ταμείων που εντάχθηκαν στο ΕΟΠΥΥ, θα δίνονταν από τον Οργανισμό σας εδώ και ένα μήνα λεπτομερείς οδηγίες προς τα ΠΕΚΑ ώστε να προχωρήσουν στην από πληρωμή των οφειλών του ΤΑΥΤΕΚΩ-ΔΕΗ το ταχύτερο δυνατόν.

Επίσης με σχετικές οδηγίες σας, ζητήσατε να συγκεντρώσουν οι Σύλλογοι όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (φορολογική – ασφαλιστική ενημερότητα – Υπεύθυνη Δήλωση για την αποδοχή της περικοπής του 3,5%) για τις πληρωμές του ΤΑΥΤΕΚΩ ΤΑΠ ΟΤΕ. Και οι δύο παραπάνω πληρωμές αφορούν χρέη μέχρι την 31η/12/2011.


Επιστολή συναδέλφων προς τον ΦΣ Αιτωλοακαρνανίας

Ζούμε μια εποχή κρίσης που όμοια της η γενιά μας τουλάχιστον δεν έχει ξαναζήσει. Άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους οικογένειες στερούνται ακόμα και τα βασικά μέσα επιβίωσης. Η υγεία ύψιστο αγαθό σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία συνεχώς υποβαθμίζεται και γίνεται ολοένα και πιο ακριβή γι αυτούς που έχουν ανάγκη φαρμάκων ή περίθαλψης. Μέσα στα φαρμακεία μας καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες προσωπικών ιστοριών που δεν φτάνουν ίσως στα μέσα ενημέρωσης αλλά είναι το ίδιο σοβαρές με κάθε άλλη μεγάλη υπόθεση μια και αφορούν προσωπικά δράματα ανέχειας, δυστυχίας, ποιότητας ζωής, αφορούν ανθρώπους, αφορούν συμπολίτες μας. Δεν μπορούμε να μένουμε ασυγκίνητοι δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι.


Καφετέρια σέρβιρε φάρμακα - Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του καταστήματος

Εκτός από καφέ και ποτά, το μαγαζί μιας 36χρονης Βουλγάρας σε χωριό του δήμου Φαιστού σέρβιρε και… φάρμακα από την πατρίδα της ιδιοκτήτριας!

Οι αστυνομικοί του τμήματος Μοιρών και του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς που έκαναν έρευνα, βρήκαν μέσα...




Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Λουράντος για ανακοίνωση ΠΦΣ: «Το θεάρεστο έργο ... επί θύραις»

Διάβασα με προσοχή την ανακοίνωση του Π.Φ.Σ. περί της πρότασης του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Σαλμά για δωρεάν φάρμακα σε 50.000 σφαλισμένους της Χώρας, που δεν έχουν «που την κεφαλήν κλίναι».

Κατ’ αρχάς η πρόταση του κου Σαλμά, έτσι όπως παρουσιάστηκε, αποτελεί ένα ... θεάρεστο έργο ενός ανθρώπου που αντιλαμβάνεται ότι οι συνθήκες διαβίωσης της Χώρας είναι δύσκολες και που χρειάζεται για τους ανθρώπους αυτούς και τις οικογένειές τους να υπάρξει κάποια μέριμνα.

Το πρόβλημα όμως ξεκινάει από την επόμενη πρότασή του που αναφέρεται στο...

Μ. Σαλμάς: Δωρεάν φάρμακα με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια

Μειωμένες συμμετοχές στην αγορά φαρμάκου σε ορισμένες κατηγορίες ασθενών θα δώσει η ηγεσία του Υγείας. Την παραπάνω δέσμευση ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς στα εγκαίνια της Καρδιολογικής Μονάδας, του Αιμοδυναμικού Τμήματος και της Μονάδας Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου «Ελπίς».

 

Ερώτηση Μητσοτάκη στην Βουλή για τον ΕΟΠΥΥ Μοσχάτου – Ταύρου

Την αναστάτωση και τον προβληματισμό που έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Μοσχάτου και του Ταύρου το ενδεχόμενο απομάκρυνσης των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ από την περιοχή, επισημαίνει σε ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ σε έναν Δήμο με πάνω από 60.000 κατοίκους εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες ασφαλισμένους, συνταξιούχους και εργαζόμενους, οι οποίοι μάλιστα πριν από λίγο διάστημα υπέστησαν και την απομάκρυνση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ από τον Δήμο τους», τονίζει στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, τονίζει ότι δεν διαφωνεί με τις προσπάθειες του υπουργείου για νοικοκύρεμα των υποδομών υγείας και για την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων, ωστόσο είναι ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη και οι πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

 

ΦΣΑΧ προς ΠΦΣ: «Περικοπές Συνταγών-«Δωρεάν» Χορήγηση Φαρμάκων»

Κύριοι,

Με έκπληξη, διαπιστώσαμε περικοπές χρηματικών ποσών, από συνταγές μελών μας, εκτελεσμένες κατά το 2012. Πέρα από το γεγονός, πως τη συγκεκριμένη απόφαση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, τη γνωρίζατε εκ των προτέρων και δεν είχατε ενημερώσει ούτε τους προέδρους, υπάρχει και το γεγονός της υποτιθέμενης προφορικής συμφωνίας, με τη φαρμακευτική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, πως φάρμακα τα οποία βρίσκονται στη λεγόμενη ενδιάμεση λίστα δεν επρόκειτο να περικοπούν. Ο ΕΟΠΥΥ, για άλλη μια φορά αθετώντας συμφωνία, επί της ουσίας έδειξε, πως δεν σας υπολογίζει ως Όργανο κι εσείς με τη σιωπή σας, δείξατε πως δεν υπολογίζετε εμάς. Αυτή η καταστροφική αλληλουχία, δεν μπορεί να συνεχιστεί!

 

Ενημέρωση ΠΦΣ

ΑΘΗΝΑ 27/5/2013
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Τις τελευταίες ημέρες γίνεται ένας δημόσιος διάλογος σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης  να ανακοινώσει ένα πρόγραμμα που θα παρέχει τη δυνατότητα σε 50.000 απόρους να προμηθευτούν τα φάρμακα τους.
Σχετικά με το θέμα αυτό γράφτηκαν πολλά , παραποιήθηκαν τα περισσότερα δεδομένα , αναζητήθηκαν ως συνήθως σενάρια συνομωσίας , που ούτε την αλήθεια υπηρετούν , ούτε σε γόνιμο διάλογο συμβάλλουν.
Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας και την  παρεμπόδιση διάδοσης μιας παραποιημένης πραγματικότητας , ενημερώνουμε όλους τους φαρμακοποιούς με κάθε λεπτομέρεια για όλες  τις πτυχές του ζητήματος.


Γιάννης Δαγρές, μέλος Δ.Σ.ΦΣΑ στο iatropedia: “Θα απολυθούν εργαζόμενοι στα φαρμακεία αν...”

Την έντονη αντίδρασή τους στην επικείμενη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακείων εκφράζουν οι φαρμακοποιοί.

Μάλιστα ο Γιάννης Δαγρές, μέλος Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής σε άρθρο του στο iatropedia, προειδοποιεί πως σε μια τέτοια περίπτωση θα απολυθούν εργαζόμενοι με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα και το ήδη αυξημένο πποσοστό ανεργίας στη χώρα.

Διαβάστε το άρθρο του Γιάννη Δαγρέ, μέλος Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για το iatropedia:

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή τιμών φαρμάκων

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Τιμών των Φαρμάκων με θέμα τα νέα γενόσημα έπειτα από πρόσκληση που απηυθυνε στους θεσμικούς παράγοντες της αγορά ο πρόεδρος Δημοσθένης Μπούρος..

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ενδεχομένως υπάρξουν κάποιες...

Nέο χαστούκι για τα Ταμεία

Τα ασφαλιστικά Ταμεία, ένα χρόνο σχεδόν μετά το "κούρεμα" των ομολόγων τους, που τους κόστισε περίπου 13 δισ. ευρώ, χάνουν και τη θέση που έχουν σε "βαριά" χαρτιά τραπεζών.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, που επικαλείται σχετικό έγγραφο-ντοκουμέντο του Γιάννη Στουρνάρα προς την τρόικα, τα Ταμεία θα αναγκαστούν να...

Κ. Λουράντος: «Μας θεωρούν ΗΛΙΘΙΟΥΣ .... Τελικά, μήπως είμαστε;»

Διαβάζω και ακούω τους διάφορους σωτήρες που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και προσπαθούν να πείσουν όλους εμάς για την αναγκαιότητα να ... ψηφίσουμε τα νέα τους «φερέλπιδα» κόμματα!

Είναι αυτοί που πριν λίγους μήνες συνυπέγραφαν με εμφανή δουλικότητα τις εντολές της τρόικα και των τότε αρχηγών τους...

Είναι αυτοί που «έγραφαν» στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το σύνταγμα και την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Είναι αυτοί που περνούσαν τους νόμους «νομοθετικού περιεχομένου» παρακάμπτοντας την...

ΙΔΕΕΑΦ: Διαδικτυακό σεμινάριο στις 29 Μαΐου για την αλλεργική ρινίτιδα από τον ΠΦΣ

To 14ο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα "Αλλεργική ρινίτιδα: Υπάρχουν λύσεις σε ένα συχνό πρόβλημα που υποτιμάται;" θα πραγματοποιήσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και το ΙΔΕΕΑΦ, την Τετάρτη 29 Μαϊου 2013, στις 15:00.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κ. Δημήτριος Βούρδας, αλλεργιολόγος, διευθυντής Αλλεργιολογικού Τμήματος, 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. 
Χορηγός του σεμιναρίου είναι η εταιρεία MSD.

Λίγα λόγια για τα webinars

Tο Ινστιτούτο Δια βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ) και ο...