Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Άρον άρον φυγαδεύτηκε ο Πολάκης στην Ιεράπετρα

"Θερμή" υποδοχή στην Ιεράπετρα επιφύλαξαν στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη κάτοικοι αλλά και εργαζόμενοι στην χώρο της Υγείας στην Κρήτη.

Μετά τη... "θερμή" υποδοχή στον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο που επισκέφτηκε το Σαββατοκύριακο το Ηράκλειο και το Λασίθι, τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο κ. Πολάκης.  Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο, καταγγέλλοντας υποστελέχωση, ελλείψεις υλικών και εγκατάλειψη.

Σύμφωνα με κατοίκους, ακόμα και τα μαγειρεία εξυπηρετούνται από το νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας θέλησε να επισκεφτεί το μεσημέρι το νοσοκομείο της πόλης, ωστόσο, μόλις έφτασε στην είσοδό του, συνάντησε εκατοντάδες εξαγριωμένους κατοίκους οι οποίοι, μόλις τον είδαν, έπεσαν επάνω του και σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr τον γιούχαραν και άρχισαν να τον σπρώχνουν.
Όπως ήταν αναμενόμενο, επικράτησε αναστάτωση και ο υπουργός "φυγαδεύτηκε" άρον-άρον στο κτίριο του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πολάκης το πρωί είχε επαφές με τη διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο και με φαρμακοποιούς των νοσοκομείων του νησιού που συζήτησαν το θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης στα νοσοκομεία της Κρήτης.
"Ξεκινώντας σήμερα την περιοδεία στα νοσοκομεία του Λασιθίου περάσαμε από την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, όπου έγινε μια σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων και τους φαρμακοποιούς των μεγάλων νοσοκομείων της Κρήτης σε μια προσπάθεια ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης, στην οποία υπάρχει πρόβλημα διότι μεταφέρθηκε ένα μεγάλο της δαπάνης που πέρυσι εκτελούσε ο ΕΟΠΥ στα φαρμακεία των νοσοκομείων, και αυτό πρέπει να τεθεί υπό κάποιο έλεγχο, καλύπτοντας πάντα τις ανάγκες των αρρώστων, αλλά μην αφήνοντας να εξελίσσεται μια εκμετάλλευση, να το πω έτσι, του δημόσιου χρήματος που καταναλώνεται στα νοσοκομεία για τον σκοπό αυτό", ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πολάκης
Επίσης σημείωσε ότι "υπήρξε μια καταγραφή της εικόνας της φαρμακευτικής δαπάνης που υπάρχει αυτή τη στιγμή και υπήρξαν κάποιες οδηγίες σε σχέση με το πώς κάποια φάρμακα πρέπει να συνταγογραφούνται, με το πώς θα πρέπει να αξιοποιηθεί η μονάδα του Πανεπιστημιακού και που εξοικονομεί πολλά πράγματα".
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε θα υπάρξει μια κεντρική διαπραγμάτευση με τέσσερις- πέντε μεγάλες εταιρείες που έχουν τη μεγάλη "πίττα" της φαρμακευτικής δαπάνης και έχοντας πρωτότυπα και νέα φάρμακα εκβιάζουν πολύ ακριβές τιμές, που βέβαια δεν είναι ίδιες με τις τιμές που πουλάνε σε άλλες χώρες που δεν βρίσκονται στην ίδια οικονομική κατάσταση με τη χώρα μας.
"Καταλήξαμε σε κάποια πράγματα και συνεχίζουμε την περιοδεία σε νοσοκομεία του Λασιθίου", προσέθεσε.





www.capital.gr